Fabio Romano

Spelcounselor en ADHD-coach

0497 35 62 10
info@thuisvandezorg.be

Over mij

Wat is mijn verhaal?

Als ik mezelf moest omschrijven, zou ik dit doen met de woorden warm, enthousiast, geëngageerd en betrokken. Zelf kom ik uit een grote Italiaanse familie waar in contact zijn met elkaar centraal staat. Dit kan lange tafelmomenten met vrienden en familie met zich meebrengen waarbij er geregeld een extra stoel of bord wordt bijgeschoven.

Zien hoe mijn familie en vrienden in verbinding staan met elkaar, mijn zorgend karakter en mijn grote interesse in wat mensen drijft,  legden de zaadjes om te starten aan de bachelor Toegepaste Psychologie met optie klinische psychologie. Door mijn stages heen leerde ik dat ik de moeilijkheden al sneller in de ontwikkeling van mensen wilde aanpakken en zo groeide ook mijn passie voor het werken met kinderen, jongeren en hun gezin. Hiervoor behaalde ik de bachelor Sociale Readaptatiewetenschappen en later ook het postgraduaat als cliëntgerichte spelcounselor.

Je vindt me elke woensdag in de Thuis van de zorg terug. Daarnaast werk ik al 8 jaar voor de ondersteuningscentra jeugdzorg en sociale diensten jeugdrechtbank waar ik dagdagelijks werken met kinderen, gezinnen en netwerken rond verontrustende opvoedingssituaties of jongeren die een delict plegen.

Mijn drive in mijn werken zit in het kunnen bieden van een stem aan kinderen en jongeren en dan zo de diamanten die in hen schuilen tot hun recht laten komen. Soms zitten deze heel erg verstopt, soms moeten ze geslepen worden, ze zijn altijd wel aanwezig! Het liefste doe ik dit aan de hand van spel vanuit een cliëntgerichte basishouding waarbij ik in afstemming met ouders vooral aan de slag wil gaan met wat het kind ons wil vertellen. Op die manier ondersteun ik jullie graag in manieren om opnieuw verbinding te vinden met jezelf en met elkaar.

Weetjes:

  • Na het jaren lang zoeken naar balans, kreeg ik zelf ook de diagnose ADHD toegeschreven waardoor ik zelf leerde om vanuit mijn talenten in het leven te staan.
  • Zelf vind ik rust in het bijzijn van vrienden en familie, in lange wandelingen met onze hond en in het ontdekken van nieuwe plaatsen tijdens onze verre reizen.
  • In mijn vrije tijd ga ik geregeld lopen, padellen en vind je me 3 keer per week, samen met mijn teamgenoten terug op een korfbalveld.

Afspraak maken

Scroll naar boven

Welkom op onze nieuwe website.

Vanaf nu maakt ‘Huisartsen Werve Hoef’ deel uit van ‘Thuis van de Zorg’.

Je kan ons nog bereiken op hetzelfde telefoonnummer (03/353.06.90) maar via een nieuw mailadres: info@thuisvandezorg.be

Vanaf 1 december 2023 kan je bij ons terecht op onze nieuwe locatie: Turnhoutsebaan 135a, 2110 Wijnegem.