Spelcounselor en ADHD-coach Fabio

18 maart 2024

Vanaf april verwelkomen wij Fabio in ons team. Fabio zal bij ons aanwezig zijn op woensdagen. Hij stelt zijn werking zelf even voor:

Hi, ik ben Fabio Romano, spelcounselor en ADHD-coach.
Kinderen van 4jaar tot 12jaar kunnen bij me terecht met verschillende klachten zoals moeite met zich te kunnen uiten of omgaan met gevoelens, weinig zelfvertrouwen, angsten, moeilijkheden met echtscheiding, rouwverwerking of trauma, worstelen met een beperking of diagnose,… Aan de hand van spel probeer ik kinderen taal te geven voor wat zij doormaken en versterken we op die manier hun innerlijk ik. Ik geloof dat kinderen de kracht hebben om de beweging die zij in de spelkamer maken, om te zetten in het dagelijks leven. Dit gebeurt met de ondersteuning van hun ouders en breder netwerk.

Verder bouwde ik veel kennis op rond ADHD en ontstond ‘Sterk in ADHD’. Samen kunnen we nadenken over primaire klachten zoals motorische onrust, hyperactiviteit, impulsiviteit, aandacht- en concentratiemoeilijkheden. Maar ook secundaire symptomen zoals snelle stemmingswisselingen, prikkelbaarheid, lagere tolerantie voor stress, ongeordendheid, moeilijkheden in sociale relatie, slaap,… kunnen samen aangepakt worden. Ouders kunnen bij mij terecht met opvoedingsvragen naar concrete aanpak en psycho-educatie, terwijl kinderen en jongeren bij mij terecht kunnen voor individuele begeleiding. Als laatste organiseer ik graag infosessies en praatavonden rond dit thema.

Scroll naar boven

Welkom op onze nieuwe website.

Vanaf nu maakt ‘Huisartsen Werve Hoef’ deel uit van ‘Thuis van de Zorg’.

Je kan ons nog bereiken op hetzelfde telefoonnummer (03/353.06.90) maar via een nieuw mailadres: info@thuisvandezorg.be

Vanaf 1 december 2023 kan je bij ons terecht op onze nieuwe locatie: Turnhoutsebaan 135a, 2110 Wijnegem.